I Danmark er skolebørn forpligtet til at gå i skole fra de er seks år. Mange forældre vælger dog at sende deres børn i børnehave eller dagpleje, før de begynder i skole.
Skolen i Danmark er gratis, og regeringen tilbyder en række ydelser og tjenester for at hjælpe familierne med at dække udgifterne til uddannelse. F.eks. kan familier med børn der går i folkeskole, kan få tilskud til deres barns skoleartikler.
I danske skoler lægges der vægt på kreativitet, kritisk tænkning og selvstændighed. Eleverne opfordres til at arbejde sammen og løse problemer selvstændigt. Læreplanen er udformet med henblik på at forberede eleverne på voksenlivet og ikke kun på eksamener.
De fleste skoler i Danmark er offentlige skoler, men der findes også en række privatskoler. Privatskoler er ikke gratis, men de kan tilbyde faciliteter eller undervisningsformer, der tiltaler nogle familier. Du kan læse nærmere her: Nørre Aaby Realskole.
Klassestørrelserne i de danske skoler er små, typisk omkring 20 elever. Det giver mulighed for en mere personlig undervisning, hvor lærerne kan give hver enkelt elev den opmærksomhed, de har brug for.
Skoledagen i Danmark begynder kl. 8 om morgenen og slutter kl. 15 om eftermiddagen. Mange skoler tilbyder dog før- og efterskolepasning til arbejdende forældre.
Der findes en række forskellige skoletyper i Danmark, lige fra traditionelle statsskoler til innovative alternative skoler. Uanset hvilken type skole du vælger til dit barn, kan du være sikker på, at det får en uddannelse af høj kvalitet.
Videregående uddannelse i Danmark er også gratis for danske og EU-studerende. For internationale studerende er der studieafgift.
Danske universiteter tilbyder en bred vifte af uddannelser på både bachelor- og kandidatniveau. Og med et stærkt fokus på forskning kan du være sikker på, at du får en uddannelse, der er opdateret og relevant for den virkelige verden.